Tại sao Bot của tôi không mua, hoặc bán?

[tác giả ban đầu bởi Vae Victus 2018.01.22]
[cập nhật cho v2.0 2018.04.14]

Mục lục

MUA SỬ DỤNG NHIỀU CHỈ SỐ

V2.0 của ProfitTrailer đã giới thiệu khả năng mua và bán với nhiều chỉ số được sử dụng cùng một lúc và giới thiệu một số chỉ số mới: RSI, STOCH, SHOCHRSI, MACD, BBWIDTH và OBV. Với nhiều chỉ số, bạn có thể xem xét các khía cạnh khác nhau của xu hướng của đồng xu trước khi quyết định xem bạn nên mua hay bán. Kết hợp các chỉ số này đúng cách có thể cải thiện khả năng sinh lời của bạn bằng lợi nhuận lớn so với sử dụng một chỉ số duy nhất.

Ví dụ, một số cặp chỉ báo tốt là: LOWBB và RSI cho mua, HIGHBB và RSI để bán, LOWBB và STOCH, HIGHBB và STOCH, v.v.

Kết hợp các chỉ số sẽ giống như ví dụ sau (sử dụng LOWBB và STOCH chẳng hạn):

DEFAULT_A_buy_strategy = LOWBB
DEFAULT_A_buy_value = 0      - sẽ trở thành true khi LOWBB là <= 0
DEFAULT_A_buy_value_limit = -10  - và sẽ vẫn đúng trong khi LOWBB là >= -10

#Lưu ý rằng chiến lược thứ hai sử dụng "B" thay vì "A". 
#Bạn có thể có 5 chỉ số được sử dụng cùng một lúc, vì vậy từ A đến E. Chúng không cần phải liên tiếp.
DEFAULT_B_buy_strategy = STOCH
DEFAULT_B_buy_value = 20     - sẽ trở thành true khi STOCH <= 20
DEFAULT_B_buy_value_limit = 1   - và sẽ vẫn đúng trong khi STOCH >= 1
CÁC CHỈ SỐ MUA NHIỀU, VÀ / HOẶC TRÁCH NHIỆM

Thông thường, khi sử dụng nhiều chỉ số mua / bán, bot yêu cầu tất cả phải đúng cùng một lúc (điều này được gọi là logic “AND”) trước khi bot bắt đầu chu kỳ mua. Tuy nhiên, với thiết lập DEFAULT_A_buy_on_first_signal, bạn có thể buộc logic là “OR”, nếu bất kỳ một trong các chỉ số nào là đúng, bot sẽ bắt đầu chu kỳ mua ngay lập tức.

Tín hiệu “đúng” này từ một chỉ báo sẽ vẫn đúng trong vài giây để xem liệu có cơ hội mua thực tế hay không. Nếu không, bot đặt lại thành false và tiếp tục tìm kiếm các chỉ báo khác để trở thành sự thật.

LƯU Ý: Trailing không hoạt động với cài đặt buy_on_first_signal.


LOẠI HÌNH

Có 4 loại chỉ báo kỹ thuật chính: Trend, Momentum, Volatility và Volume. Các chỉ số trong PT rơi vào các loại này như trong bảng dưới đây.

Khuynh hướng SMA, EMA, MACD
Đà RSI, STOCH
Biến động Bollinger Bands
Âm lượng OBV

Trong khi bạn có thể làm nghiên cứu của riêng bạn về chủ đề này, điều quan trọng cần lưu ý là bạn không nên cố gắng kết hợp các chiến lược cùng loại, vì điều này tạo ra tình huống mà bạn đang nhận được xác nhận từ nhiều chỉ số. điều tương tự.


HIỂU MUA

Có một số yếu tố xác định khi nào bot mua hoặc bán. Đây là tất cả các thiết lập trong 3 tập tin cấu hình chính mà đối phó với chiến lược mua và bán của bạn: Indicators.properties, Pairs.properties, và DCA.properties.

CẶP MUA

Cài đặt cặp thúc đẩy mua hàng tiêu chuẩn, không phải DCA (Dollar Cost Averaging). Các cài đặt này được sử dụng khi đồng xu không nhập DCA hoặc bạn không sử dụng DCA.

Nhật ký mua có thể

Đầu tiên, chúng ta hãy thảo luận về việc mua. Nhật ký mua có thể (PBL) là chỉ báo cho thấy chiến lược mua của bạn đang thu hút các ứng viên tiềm năng để mua. Các cài đặt khác nhau trong 3 tệp được đề cập ở trên kiểm soát cách bot đánh giá các ứng cử viên. Khi bạn hiểu cách bạn có thể tinh chỉnh các cài đặt đó, bạn sẽ hiểu cách làm cho bot hoạt động với hành vi sinh lợi nhiều hơn.

Khi PBL lọc ra tiền xu dựa trên các cài đặt này. Bất kỳ điều kiện nào trong số này sẽ ngăn không cho đồng xu xuất hiện trong PBL:

 • min_buy_volume không được đáp ứng
 • min_buy_price chưa được đáp ứng
 • trading_enabled là sai
 • Đã sở hữu đồng xu
 • hidden_pairs sẽ không được hiển thị

Trong phiên bản 2.0, PBL sẽ tìm TẤT CẢ các chỉ số / chiến lược mua mà bạn đã đặt (tối đa 5 tổng số) là đúng trước khi nó bắt đầu cân nhắc việc mua một đồng xu. Sau đó, nó sẽ bắt đầu theo sau nếu bạn đã đặt dấu. Như bạn có thể thấy, với v2.0, thậm chí còn có nhiều trở ngại hơn để nhảy qua trước khi bot sẽ mua, mà tất nhiên, là một điều tốt. Càng nhiều tiêu chí mua hàng của bạn càng tốt thì mua càng tốt để tạo cơ hội tạo ra lợi nhuận trong tương lai từ giao dịch mua đó.

Bạn có thể chọn mua bot nhanh chóng bằng cách tạo ra các cài đặt mua rất lỏng lẻo và tích cực, nhưng hãy nhớ rằng đang đánh bại mục đích chọn lọc và sử dụng bot có thể thực hiện tất cả các tính toán và kiểm tra này mà không có cảm xúc.


Cài đặt chính: buy_value
DEFAULT_A_buy_value

Cách chính để có được bot để mua, đặc biệt là khi bạn chỉ muốn chắc chắn rằng nó đang làm việc, là để thao tác các thiết lập DEFAULT_A_buy_value cùng với DEFAULT_A_buy_strategy của bạn.

Ví dụ: nếu bạn muốn một chiến lược mua đơn giản dễ hiểu, bạn có thể sử dụng LOWBB. Chiến lược này nói “mua một đồng xu khi giá của nó gặp hoặc thấp hơn giá trị LOWBB của đồng xu, được điều chỉnh theo tỷ lệ DEFAULT_A_buy_value.” Giá trị mặc định DEFAULT_A_buy_value là 0, có nghĩa là mua đồng xu khi giá bằng hoặc thấp hơn LOWBB giá trị.

Nhưng chúng ta hãy nói thị trường đang nóng, và tất cả các đồng tiền đang nhìn thấy lợi ích mạnh mẽ. Giá của một đồng xu có thể hiếm khi đạt đến giá trị LOWBB, vì vậy bạn sẽ muốn tăng DEFAULT_A_buy_value để di chuyển tín hiệu mua cao hơn. Bạn có thể làm điều đó bằng cách tăng DEFAULT_A_buy_value một vài phần trăm tại một thời điểm cho đến khi bạn thấy bot bắt đầu mua. Nếu bạn di chuyển giá trị đến 15, bạn đang yêu cầu bot mua một đồng xu khi giá của nó là 15% TRÊN giá trị LOWBB.

(Hãy nhớ rằng với LOWBB, DEFAULT_A_buy_value = 50 có nghĩa là giữa dải BB (50%), và 100 có nghĩa là bạn sẽ ở băng HIGHBB.Vì vậy, mức tối đa mà bạn sẽ sử dụng trong DEFAULT_A_buy_value sẽ là 45%. là một thiết lập rất tích cực và sẽ dẫn đến việc bot mua nhiều cặp. Tuy nhiên, đây không nhất thiết phải là một điều tốt, nhưng nó mang lại cho bạn một ví dụ để làm việc.)

Ngoài ra, nếu thị trường giảm, và đồng tiền có mức trung bình 24 giờ âm, bạn sẽ muốn đặt DEFAULT_A_buy_value của mình thành một số thấp, thậm chí dưới 0, như -5, -10, -15, -20. Điều này nói “không mua cho đến khi giá của đồng xu là 5% (10%, vv) DƯỚI giá trị LOWBB.

DEFAULT_trailing_buy

Một thiết lập quan trọng khác là cài đặt DEFAULT_trailing_buy Cài đặt này cho phép bot “giảm” giá xuống nếu nó chưa được thực hiện giảm, để thử và mua đồng xu ở mức giá thấp nhất có thể. Hành động này là lý do tại sao đôi khi bạn không thấy bot mua ngay lập tức khi giá thấp hơn cài đặt LOWBB bởi phần trăm DEFAULT_A_buy_value của bạn. Đôi khi, nó mua ở một mức giá thực sự thấp cho bạn, yaaa! Nhưng đôi khi, nếu giá quay trở lại, nó có thể không mua ở tất cả nếu giá nhảy trên các thiết lập DEFAULT_A_buy_value. Nó có thể gây nhầm lẫn, nhưng nó làm việc có lợi cho bạn.

(Lưu ý quan trọng: Có một số cài đặt khác được nêu chi tiết trong các phần bên dưới sẽ khiến bot lọc ra một số giao dịch mua nhất định có thể đáp ứng được các yếu tố kích hoạt giá. nhưng không được bán ngoài cài đặt cặp tối đa của bạn, v.v. Hãy chắc chắn đọc và hiểu cách các cài đặt này ảnh hưởng đến việc mua bên dưới.)

Hiểu được khái niệm cơ bản về cách chiến lược mua và DEFAULT_A_buy_value làm việc cùng nhau, sẽ giúp bạn chinh phục thị trường mật mã!

Mua DCA

Nhưng xin chờ chút nữa! PT có một chiến lược mua giúp bạn nếu mua đồng xu của bạn bắt đầu giảm giá trị. Nó được gọi là Dollar Cost Averaging hoặc DCA cho ngắn, và sẽ mua nhiều tiền hơn cho bạn khi giá giảm xuống để giảm giá trung bình mà bạn phải đáp ứng để bán cho một lợi nhuận, hoặc để ngăn chặn một mất mát.

DCA được nêu chi tiết trong phần DCA.properties nhưng có một số khái niệm cơ bản cần hiểu ở đây.

DEFAULT_DCA_enabled

Điều đầu tiên cần hiểu là bạn có thể bật DCA trong tệp Cặp với cài đặt DEFAULT_DCA_enabled = true hoặc tắt nó bằng “false”. Nó có lẽ là tốt nhất để tắt nó lúc đầu tiên.

Khi bạn bật nó lên, bạn cần phải hiểu rằng DCA có thể ăn hết số dư của bạn một cách nhanh chóng nếu bạn đã mua tiền xu với giá quá cao và họ bắt đầu giảm giá trị.

Trong phiên bản v2.0 của phần mềm, số tiền của đồng xu được mua trong mỗi chu kỳ DCA có thể được đặt cho mỗi lần mua hàng tiếp theo bằng cách sử dụng các cài đặt cụ thể của cấp DCA! Theo mặc định số lượng tiền xu được mua (DEFAULT_DCA_buy_percentage) thường là 100% số tiền hiện tại của đồng xu bạn nắm giữ. Mua DCA có thể sử dụng một lượng lớn số dư của bạn rất nhanh, vì vậy bạn cần phải hiểu cách sử dụng và kiểm soát nó.

Thí dụ. Nếu bạn đã mua 0,002 BTC trị giá ETH, và bạn để nó DCA, bot sẽ mua số tiền sau đây, giả sử rằng bạn có nó đặt để mua 100% mỗi lần:

Số dư ban đầu là 0.002,
1st DCA = 0.002, Tổng cộng = 0.004 BTC
2nd DCA = 0.004, Tổng cộng = 0.008 BTC
3rd DCA = 0.008, Tổng cộng = 0.016 BTC
4th DCA = 0.016, Tổng cộng = 0.032 BTC
5th DCA = 0.032, Tổng cộng = 0.064 BTC
6TH DCA = 0.064, Tổng cộng = 0.128 BTC

Như bạn có thể thấy, trong vòng 6 lần mua hàng, bạn đã mua từ 0,00 lần mua ban đầu đến mức 0,28 đô la trong một đồng xu rõ ràng vẫn thấp hơn giá mua của bạn. Hãy nhớ đọc mục nhập DCA.properties wiki và sử dụng các cài đặt ở đó để giới hạn số lượng DCA có thể sử dụng số dư của bạn (max_cost, max_buy_times).

Điều đó nói rằng, nó là một công cụ rất hiệu quả để giúp bạn rõ ràng túi của bạn nếu bạn thiết lập nó đúng cách, do đó, không sợ nó, nhưng rất cảnh giác!

Mục tiêu của bạn trong DCA là để có được mức giá mua trung bình của đồng xu thấp hơn, để khi giá bắt đầu tăng lên, bạn đạt mức giá sinh lợi nhanh hơn để bạn có thể loại bỏ đồng xu mà không bị mất. Để làm điều này, một số người tạo ra các cài đặt mua rất lỏng lẻo hoặc tích cực để bot sẽ mua nhanh nếu đồng xu bị rơi. Những người khác tin rằng tốt hơn là chờ cho đồng xu rơi xuống và sau đó ổn định trước khi mua. Không có nhiều dữ liệu dứt khoát về cách nào hoạt động tốt hơn, vì vậy hãy thử nghiệm và nghiên cứu chủ đề này trước khi quyết định chiến lược.

Để biết thêm thông tin nâng cao về mua DCA hãy xem DCA Buying


HIỂU THEO BÁN

The sell is just like the buy, and like the buy, can happen in two places: the Pairs side of the bot, and in the DCA side. The sell is driven by default, with a simple GAIN strategy. If you want to try to get more profit from your sells, you can use multiple indicators coupled together to try to ensure the price of the coin is at a true “high” point before selling. Remember that with multiple indicators for selling, you must use GAIN as the base strategy to set the minimum % profit gain.

If however you are using multiple indicators, like GAIN, HIGHBB and RSI together as your sell strategy, then all 3 of those indicators must evaluate to true before the bot will begin to try to sell. Then, if you are also using trailing_profit

PAIRS SELLING

DEFAULT_A_sell_value

For the strategy being used, this is the value to be used for the comparison to see if the indicator is true or not.

For example, with the GAIN strategy, this is the amount of profit you wish to see before the bot turns this indicator true. It is true when the price of the coin exceeds the bought price average by the amount indicated. For The actual setting is found in the Pairs.properties file.

Another example would be with RSI, the sell_value property would be the RSI level to attain before the RSI indicator is set to true.

DEFAULT_trailing_profit

But, there is a twist! Before executing the sell, the DEFAULT_trailing_profit setting will attempt to allow the bot to work the price upward if it is still going up before it sells. Like the DEFAULT_A_trailing_buy setting above, the profit setting tries to maximize your gains. You can read a Trailing scenario here in A Trailing Story.

DCA SELLING

Selling in DCA is similar to selling in Pairs. It uses a GAIN by itself, or multiple other indicators, and has the normal sell parameters already discussed in Pairs. Remember, they can be set differently than what you have in Pairs, and probably should be different.

Example - when you have a coin that has gone down in value, it is often wise to set the sell_value to a lower value than for a coin that you bought and never went down in price and thus never entered DCA. A coin that has been held at a loss is tying up your balance, and is not making you money. You may wish to get out of it quickly and at a lower profit margin than a purchase that is skyrocketing.

Remember: Your goal is NOT to make the highest profit on each trade. On the contrary, your goal is to NOT lose money in trading. If you can do that, then you win the game.


TOP

Why is my bot not buying? Why won't it sell? Why are there things in my Possible Buy Log (PBL), but it's not buying? Why is my PBL empty?

The PBL is populated based on several settings in your Pairs.configuration and Indicators.configuration files. One of the main factors in buying is:

Your Balance or your TCV (Total Current Value)

A zero or too low of a balance in your exchange and/or a TCV of zero will keep the bot from adding any coin pairs to your PBL. Additionally, if your balance is lower than your DEFAULT_initial_cost setting for the Pairs.properties file, or the DEFAULT_DCA_max_cost setting in your DCA.properties file, then the bot won't be able to buy.

Other factors that affect the buying activity are broken down by file:


Pairs.configuration file:

Settings in this file that affect buying:

DEFAULT_trading_enabled = true

If this is “false” the bot will not populate the PBL


DEFAULT_sell_only_mode = false

If this is “true” the bot will not populate the PBL


max_trading_pairs

If the coin pairs in the Pairs log + the DCA log = max_trading_pairs, then the PBL will not be populated. If you want more in the PBL, increase this number.


DEFAULT_min_orderbook_volume_percentage = 150

If there is not enough trading volume in the current order books, it will not be considered in the PBL. This setting is measured in percentage, and says “If the volume available in the order book is above 150% of my desired trade amount, then execute the trade, otherwise, do not.” —-

DEFAULT_min_buy_volume = 500

If the volume in the base currency that you are using to trade (e.g. BTC, or USDT) is below the amount you set, the pair will not be included in the PBL. This keeps you from buying coins that are hard to get rid of when the price is fluctuating wildly due to low trading volume. You can't sell a coin if there is no one on the other side to buy it at your desired price. Having very low volume makes that problem more severe.


DEFAULT_min_buy_price = 0.00000500

If the price of the pair is below this minimum price, the pair will not be included in the PBL.

TOP


How different BUY strategy settings affect the PBL

Understanding the PBL (Possible Buy Log) and how different buy strategies affect it is key to understanding the bot.

Buying with LOWBB

For a simple example of this, we look at LOWBB, as it is a fairly straightforward strategy when used by itself.

DEFAULT_A_buy_strategy = LOWBB
DEFAULT_A_buy_value = X

When using LOWBB, the main setting that affects the PBL is DEFAULT_A_buy_value (which, remember, is a percentage). For a coin pair to be bought using LOWBB, the current price must be equal to or less than the value of the LOWBB band multiplied by (1 + DEFAULT_A_buy_value expressed as a percentage). So, in other words,

Negative buy_value

Buy Price = LOWBB - ((HIGHBB - LOWBB) * ABS(buy_value)/100)

Positive buy value

Buy Price = LOWBB + ((HIGHBB - LOWBB) * ABS(buy_value)/100)

So, for the PT bot to even being to consider a coin pair to be put on the PBL, it needs to be close to the Buy Price. How close the current price needs to be is a closely guarded secret, but it must be reasonably close, say within 10%.

Thus, as an example, if you have no items in the PBL, and your DEFAULT_A_buy_value is set to 0 (which would make the buy price be exactly the LOWBB value), and you look at your exchange and see that all the current coin pairs are up 10 or 20%, then your Buy Price calculation is not close enough to the current prices of all the coin pairs. To get the bot to move items into the PBL, the buy_value may need to be increased. (Again, remember, this is for an exercise only in understanding how the PBL works. If you artificially force the bot to buy a coin, that is not a strategy that is going to create profitable sales in the future. Get a strategy, and then stick to it. Be Patient!!)

What are normal values for DEFAULT_A_buy_value for LOWBB?
(Remember that “A” represents “A” through “E” where you can have up to 5 DEFAULT_X_buy_strategy settings).

Values normally range between -20 for very, very conservative (things are going down in the market and you want to make sure you don’t buy unless the coin is 20% below its normal LOWBB line), to 0 for somewhat conservative, to 10-15% for somewhat aggressive, to 25-45% for very aggressive.


Buying with HIGHBB

HIGHBB is the opposite of LOWBB. It's values range from 0 at the HIGHBB line, to 50 at the midpoint, to 100 at the LOWBB line. The bot will set HIGHBB indicator to “true” when the HIGHBB value is ⇐ than the DEFAULT_A_buy_value.

For example, if you want to set the HIGHBB buy_value to 20% away from the top, you would do the following:
DEFAULT_A_buy_strategy = HIGHBB
DEFAULT_A_buy_value = 20

If the buy_value is 20, and HIGHBB is = 9, then 9 ⇐ 20, and therefore the indicator is true.Buying with SMA or EMA strategies (SMA/EMAGAIN, SMA/EMASPREAD, SMA/EMACROSS)

DEFAULT_A_buy_strategy = SMAGAIN (or SMASPREAD, SMACROSS)
DEFAULT_A_buy_value = X
DEFAULT_A_buy_value_limit = Y

Note: SMA and EMA buy strategies are very similar. Simple Moving Average and Exponential Moving Average are calculated somewhat differently, but the strategies trade very similarly, so we will not duplicate the explanations here. Just replace EMA with SMA in your strategy if you wish.

SMA Formula

Excerpt from Investopedia.com

Simple moving averages became the preferred method for tracking market prices because they are quick to calculate and easy to understand. Early market practitioners operated without the use of the sophisticated chart metrics in use today, so they relied primarily on market prices as their sole guides. They calculated market prices by hand, and graphed those prices to denote trends and market direction. This process was quite tedious, but proved quite profitable with confirmation of further studies.

To calculate a 10-day simple moving average, simply add the closing prices of the last 10 days and divide by 10. The 20-day moving average is calculated by adding the closing prices over a 20-day period and divide by 20, and so on.

EMA Formula

Excerpt from Investopedia.com

The exponential moving average is a refined and more commonly used moving average, thanks to earlier practitioners' experiments with the computer. The EMA focuses more on most recent prices rather than on a long series of data points, as the simple moving average required.

To Calculate an EMA:

 Current EMA = ((Price(current) - previous EMA)) X multiplier) + previous EMA.

The most important factor is the smoothing constant that = 2/(1+N) where N = the number of days.

 A 10-day EMA = 2/(1+10) = 0.1818

This means a 10-period EMA weights the most recent price 18.18%, a 20-day EMA 9.52% and 50-day EMA 3.92% weight on the most recent day. The EMA works by weighting the difference between the current period's price and the previous EMA, and adding the result to the previous EMA. The shorter the period, the more weight applied to the most recent price.


Buying with SMAGAIN

When using SMAGAIN, the main setting that affects the PBL is DEFAULT_A_buy_value (which, remember, is a percentage). For a coin pair to be bought using SMAGAIN, the current price must be equal to or less than the value of the lower SMA band multiplied by (1 + DEFAULT_A_buy_value expressed as a percentage). So, in other words:

 Buy Price < = Lower SMA value * (1 + DEFAULT_A_buy_value/100)

What are normal values for DEFAULT_A_buy_value for SMAGAIN?
Values normally range between -2 for very, very conservative (things are going down in the market and you want to make sure you don’t buy unless the coin is 2% below the low SMA line), to 0 for somewhat conservative, to 1-1.5% for somewhat aggressive, to 2% for very aggressive.

DEFAULT_A_buy_value_limit in SMAGAIN puts a lower limit on your DEFAULT_A_buy_value setting so that you will not, for example, go below -X% of the low SMA line. See Buy & Sell Strategies for details on this setting, but it will affect PBL if your coin pair price is below that limit.


Buying with SMASPREAD

This is similar to SMAGAIN, but the DEFAULT_A_buy_value is a percentage spread between the fast and slow SMA lines. If your coin pairs are not populating the PBL, consider the current spread of the SMA lines, and adjust your DEFAULT_A_buy_value accordingly.


Buying with SMACROSS

Buying with SMACROSS is similar to SMAGAIN, but the two SMA lines must have crossed within the last SMA_cross_candles (set in Indicators.configuration) value, minus one candle (e.g. if SMA_cross_candles is 5, then the cross must have occurred within the last 4 candles). In addition, the current value of the coin must be below the lower SMA line by DEFAULT_A_buy_value % (again, similar to SMAGAIN explained above and in Buy & Sell Strategies.

Thus if your PBL is not being populated, adjust both your SMA_cross_candles value (in Indicators.configuration file) and your DEFAULT_A_buy_value in Pairs.configuration.Buying with LOSS strategy

Buying with LOSS says that to buy, the current coin pair price must be equal to or below DEFAULT_A_buy_value loss % of the coin pair within the last 24 hours. Thus, the buy price is calculated:

 Buy Price < = Current Coin Price * (1 - ABS[DEFAULT_A_buy_value/100]) < DEFAULT_A_buy_value_limit  

The PBL will not be populated with possibly buys if they are not near the Buy Price calculated above. If you are not getting PBL listings, try adjusting the DEFAULT_A_buy_value closer to 0, to allow for a smaller loss.

Normal Values for DEFAULT_A_buy_value with LOSS
0 is the lowest possible value. Using 0 says that the coin should be purchased if the current value of the coin is equal to or less than the loss on that coin in the past 24 hours. If that coin is up in price in the past 24 hours, therefore, it will not be considered for the PBL unless that gain is close to zero. Any value greater than 0 is more conservative.Buying with RSI strategy

When buying with RSI, the buy_value must be less or equal to calculated RSI.

The comparison for the RSI strategy is: “DEFAULT_A_buy_value < = RSI < DEFAULT_A_buy_value_limit”

Normal Values for RSI
To buy with RSI, normal values are 30 or less. This can be adjusted up or down based on your risk tolerance. Lower is more conservative, higher is more aggressive.Buying with STOCH strategy

When buying with STOCH, the buy_value must be equal to or less than the value of the calculated STOCH.

The comparison for the STOCH strategy is: “DEFAULT_A_buy_value < = STOCH < DEFAULT_A_buy_value_limit”

Normal Values for STOCH
To buy with STOCH, max and min values are between 0 and 100, as it is expressed as a percentage. Normal values for judging oversold is 20 and overbought is 80. A buy value of 20 can be adjusted up or down based on your risk tolerance. For the buy , lower is more conservative, higher is more aggressive.Buying with STOCHRSI strategy

When buying with STOCHRSI, the buy_value must be equal to or less than the value of the calculated STOCHRSI.

The comparison for the STOCHRSI strategy is: “DEFAULT_A_buy_value < = STOCHRSI < DEFAULT_A_buy_value_limit”

Normal Values for STOCHRSI
To buy with STOCHRSI, max and min values are between 0 and 1. Normal values for judging oversold is 0.20 and overbought is 0.80. A buy value of 0.20 can be adjusted up or down based on your risk tolerance. For the buy , lower is more conservative, higher is more aggressive.Buying with MACD strategy

MACD becomes true based on the comparison below.

The comparison for MACD strategy comparison is

If buy_value >= 0
 true when: DEFAULT_A_buy_value < MACD < DEFAULT_A_buy_value_limit
if buy_value < 0
 true when: DEFAULT_A_buy_value > MACD > DEFAULT_A_buy_value_limit

Normal Values for MACD
Because MACD is unbound, it is difficult to provide “normal” values in the current implementation of this strategy. You can test the values for each coin by using TradingView.com to model the behavior.

It is recommended that you combine MACD with RSI, STOCH, or STOCHRSI as a verification of the signal.Buying with BBWIDTH strategy

When buying with BBWIDTH, the buy_value must be less or equal to calculated BBWIDTH.

The comparison for BBWIDTH strategy is: “DEFAULT_A_buy_value < = BBWIDTH < DEFAULT_A_buy_value_limit”

Normal Values for BBWIDTH
To buy with BBWIDTH, normal values are 30 or less. This can be adjusted up or down based on your risk tolerance. Lower is more conservative, higher is more aggressive. You will likely need to adjust BBWIDTH buy_values per coin. You can test the values for each coin by using TradingView.com to model the behavior.

BBWIDTH is not a good stand alone indicator, and should be combined with other indicators like RSI, STOCH, STOCHRSI, etc.Buying with OBV strategy

When buying with OBV, the buy_value must be less or equal to calculated OBV.

The comparison for OBV strategy is: “DEFAULT_A_buy_value < = OBV < DEFAULT_A_buy_value_limit”

Normal Values for OBV
OBV is an unbound number, so “normal” is not definable. OBV values can be modeled on TradingView.com so that you can understand and determine your own “good” values to use for this indicator.

OBV is not a good stand alone indicator, and should be combined with other indicators like RSI, STOCH, STOCHRSI, etc.

TOPHow INDICATORS.PROPERTIES affect the PBL

The following settings affect the PBL.

All of the items in the INDICATORS.PROPERTIES file affect the PBL. As you change the settings, they either make the reactions of the bot more or less aggressive. Bascially, the longer the period, or the length, or the amount of time for the signal settings, the less aggressive/more conservative the bot will be. The opposite is true when the settings are shorter - the bot will calculate values with more volatility and thus the bot will react more aggressively.

Smoother is better, but there are recommended settings that are the “sweet” spot for most of these strategies. If you are not sure, use the default. Looking up these strategies on the popular investing education websites will normally discuss in much better detail how to change the length of these settings in different situations.

Look to sites like Investopedia.com, StockCharts.com, and BabyPips.com for good guidance. Many others exist as well.

TOP

 • vn/buy_and_sell_logic.txt
 • Last modified: 10 months ago
 • by mightaswell